Kisir cogu kisinin sevdigi guzel ve pratik bir salata cesidi. Her yigidin bir yogurt yiyisi vardir ya; her hanimin da bir kisir yapisi:) Iste bu da benim tarifim:
Malzemeler:
2 Su bardagi ince bulgur
1 Su bardagi kaynar su
1 Limonun suyu
1 corba kasigi nar eksisi
1 adet kuru sogan
1 dis sarimsak
1 Corba kasigi domates salcasi
1 Tatli kasigi aci biber salcasi
1/2 Cay bardagi zeytinyagi
2 adet domates
1 adet salatalik
1/2 demet maydanoz
3 yaprak marul
2 Cay kasigi kirmizi pul biber
2 cay kasigi karabiber
2 cay kasigi kimyon
2 cay kasigi kisnis
1 tatli kasigi sumak
tuz
Yapilisi:
Bulguru derin bir kaseye veya tencereye alip uzerine limon suyu ve nar eksisiyle karistirdiginiz kaynar suyu ilave edin. Kapagini kapatin.
Zeytinyagini tavaya alin. Ince kiyilmis sogani, ezilmis sarimsagi ilave edip soganlar pembelesene kadar kavurun. Arzu ederseniz biberi de dograyip birlikte kavurabilirsiniz. Domates ve biber salcasini ilave edip renk verene kadar yaklasik 1 dakika kavurun. Atesten alin. Siz bu islemleri yaparken yumusamis olan bulgura ilave edin. Baharatlari ve tuzu ilave edip guzelce karistirin.
Domatesi ve salataligi kup kup dograyin, marulu ince ince dograyin. Maydanozu da ince ince kiyin. Hepsini bulgura ilave edip karistirin.
MIMLENDIM...
Bir de mimleme oyunu var bu ara bloglarda. Nilufer de beni mimlemis. Kendinden bahset deyince insan nereden baslayacagini bilemez bir turlu. Blogum mutfakla ilgili oldugu icin o yonumle baslayayim kendimi tanitmaya:
Kucuk yaslarda basladi mutfaga olan ilgim. Pasta, borek turu seyler yapmak hep hosuma gitmistir. Hala da zevkle yapiyorum. Ama yemek yapmak cok ilginc gelmiyor acikcasi.
Yeni tarifler denemeyi seviyorum; sonuc guzel olursa tabii. Ust uste yaptigim tarifler guzel olmazsa da cok moralim bozuluyor. Birkac kere 'istifa ediyorum, artik mutfaga girmeyecegim!' dedigim bile oldu:)
Yaptigim seylerin begenilmesi, ovgu almasi cok hosuma gider; kimin gitmez ki!
Bununla beraber eksik yonlerinin de belirtilmesini isterim; ki bir dahaki sefere duzelteyim.
Turkiye'deyken televizyondaki yemek programlarini takip eder, tarifleri not ederdim. Simdi de bloglari takip ediyor, yeni tarifler deniyorum.
Degisik malzemeler kullanarak farkli ve guzel tatlar elde etmeyi seviyorum.
Guzel kokulu seyler ilgi alanima giriyor ve bunlari tariflerde kullanmayi seviyorum. Baharatlar,meyveler, portakal ve limon kabugu gibi. Yeni baharatlar kesfetmek de hosuma gidiyor.
Fotojenik olmayan yemekleri yayinlamak icimden gelmiyor fotografta guzel gorunmedikleri icin.
Fotograf cekmeyi, gezmeyi, degisik yerler gormeyi seviyorum. Bu da diger blogumu acmama neden olan yonum.
Sobelenmeyen kaldi mi acaba? Bulursam derhal buradan sobeleyecegim de! :)
7 Şubat 2007
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
26 yorum:
Immmm nefis görünüyor...Ben bayılırım kısıra :) Ellerine sağlık.
Seda
tarifname.blogspot.com
Sevgili Ayşenur ;
kısırı çok severim...seninki de bol baharatlı olmuş...nefis görünüyor...ellerine sağlık :)
sevgiler
ellerine saglik.bende kisir severlerden;)
Kısır çok hoş, gece gece canımı istettin:)Yorumun devamı için yarın geleyim inşallah.
Sevgiler...
Seda,
Tesekkurler.
Nilay,
Baharatlar kisirin tadina tat katiyor. Onlarsiz olmaz;)
Umran,
Tesekkurler.
Lavantin,
Yorumun devamini merak ettim;)
Seda'cığım dün gece geç olduğu için kendini anlattığın yazını okuyamadım ve kişnişi kısırda ilk kez duydum onu merak ettim nasıldır diye.
Unlu şeyleri yapmayı sevipte yemek yapmayı sevmemen çok ilginç. Foğraf merakı bendede vardır.
Sevgiler...
Lavantin,
Ben Aysenur, karisiklik oldu galiba..
Yemek yapmayi sevmiyor degilim, yanlis anlasilmasin, sadece ozel bir zevk almiyorum yemek yapmaktan, o kadar.
Kisnis hos kokulu bir baharat. Ben de onceden bilmezdim, gec tanistim kendisiyle.. Simdi yakistigi yemeklere koyuyorum.
Sevgiler...
Merhaba Aysenur...
Hazirlama seklin cok enteresan geldi, bulguru eksilerle birlikte islatman mesela... Denemek uzere not aldim hemen..
Soylemeden gecemeyecegim, blogun hem tariflerine, hem de fotograflarina ozenli bir blog oldugu icin hemen dikkat cekiyor zaten :)
Kısıra bayılırım, ben genellikle bol salçalı yaparım.
Sizinkide harika olmuş
ellerinize sağlık.
www.denizesintisi.com
Ayşenurcuğum merhabalar. Kısırı herkes gibi ben de çok severim. Bol sebzeli.
Ama aşureye doyamadım hala. Seninki harika görünüyor.
Fotoğraf konusunda da çok iyisiniz. Ben de yaptıklarımın resimlerini çekeceğim diye güzel resim çekmeye çalışıyorum ama seninki gibi olmuyor. Bir kaç tiyo verir misin. Ne yapmak gerekiyor canım.
Sevgilerimle...
Ayşenur, ben sana uzun bir yorum yazmıştım nereye kaybolmuş... Yazdım yazdım da göndermedim mi acaba?
Neyse eline sağlık, mimi cevapladığın için teşekkür ederim. Yemek günlüğün her yönüyle seçkin, o kadar günlük arasında hemen farkediliyor. Açıkcası ben senin kadar özenli değilim, fotoğraf çekmeyi de beceremiyorum.
Herşey gönlünce olsun, sevgiler...
Etkinlikte seni göremedim? Bir sorun yoktur umarım.
seda
tarifname.blogspot.com
Betul,
Denersen yorumunu bekliyorum. Blogum icin yazdigin guzel yorumuna tesekkurler:)
Ebru,
Tesekkur ederim, begenmene sevindim.
Rabia,
Ben gunisiginda fotograf cekiyorum, bir de isigin arkadan ya da yandan vurmasina dikkat ediyorum. Makinenin makro ayarini kullaniyorum bir de. Fotograflarimi begenmene sevindim:)
Nilufer,
Uzun bir yorum gelmedi malesef:( Herhalde gonderirken bir sorun olmustur. Gunlugumun seckin oldugunu dusunmen cok hosuma gitti, tesekkur ederim:)
Seda,
Etkinlige katilmayi istiyordum, ancak guzel bir tarif deneyip de yetisemedim:( Hicbir sorun yok, dusundugun icin tesekkurler:)
Merhabalar canım.Nerelerdesin uzun zaman oldu...Hep bakıyorum yeni birşeyler varmı diye....Görüşmek üzere....selam ve sevgilerimle ...
Merhaba Serinmavi,
Su anda Turkiye'deyim. Biraz tatil yapacagım:) Görüşmek üzere, sevgiler...
Senin adına çok sevindim canım :) aynı hava ve topraktayız ne güzel bu :)
selam ve iyi tatiller diliyorum....
iyi tatiller aysenurcum,cok sevindim turkiyede olmana.
Ben de uzunca bir suredir yoktum. Daha yeni dondum, hala yazacak firsatim olmasa da, sevdigim birkac bloga bakayim dedim. Senin de donmus olmana sevindim :)
gorusuruz
Sevgili Ayşenur seni oyuna davet etmeye geldim, yani sobelendin. Sitemi ziyaretini rica ediyorum.
Tşk.Sevgiler
Ayşenurcum daha dönmedinmi? Arada bakıyorum yoksun?
Hala Turkiye'de misin Aysenur? Ses ver bak merak ettik :)
Serinmavi ve Umran,
Tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin.
Papatya,
Sevdigin bloglar arasinda benimki de mi var bu durumda:) Ne guzel!
Kubra,
En kisa zamanda oyuna katilacagim. Henuz yeni dondugum icin bir tatil rehaveti var ustumde;)
Serinmavi ve Lama,
Dondum ve en kisa zamanda yeni tariflerle karsinizda olmayi umuyorum. Bu arada sizleri takibe devam ediyorum. Biraz ilham alayim sizlerden;)
Yoklugumda blogumu yorumlarinizla yalniz birakmadiginiz icin tesekkurler.
Hepinize sevgiler!
Ayşenur,hayırlısıyla döndüğüne çok sevindim canım.Yediğin içtiğin senin olsun gördüklerni anlat derler ya ben hepsini anlatmanı istiyorum :)Çok bekletme bizleri.
Yeni mekanıma beklerim...
Selam ve sevgilerimle canım....
Ellerine sağlık.
Ayşenur inanamıyorum:)
Herkesin ksısır tarifi farklıdır gerçekten de .
Ama bunun malzemeleri benimkiyle TAMAMEN aynı:) (pardon ben farklı olarak bir de nane koyuyorum.) Kurabiyeden sonra yayınlayacağım sıradaki tafif buydu.
Üstelik kişnişi birtek ben kullanıyorum zannederdim:) Ballandıra ballandıra yazmıştım, Kişnişli kısır diye:))
Ellerine sağlık, bu lezzeti çok seviyor ve beğeniyorum
Sevgiler
İpek
Serinmavi,
Yeni mekanin hayirli olsun. Turkiye cook guzeldi. Bahar gelmisti, heryerde renk renk cicekler, laleler acmisti. Uzun uzun anlatsam sigmaz buralara;)
Tabakta,
Tesekkurler.
Acemi asci,
Ne kadar ilginc, ayni sekilde yapiyormusuz demek kisiri. Laf aramizda, ben de azicik nane koyarim bazen:) Kisnisi de seviyorum, cok hos kokusu. Sevgiler...
Yorum Gönder