20 Haziran 2007

Tavuklu Noodle Çorbası

Malezya'da yasamaya baslayali neredeyse uc yil oluyor ve ben buranin yemeklerine yeni yeni alisiyorum. Ne zaman disarida yemek yesek, kendi damak tadimiza uyan, alistigimiz yemekleri tercih eden ben, bu corbayi kesfettigimiz yerin yakinindan geciyorsam ve acikmissam mutlaka oraya ugrayip corbami afiyetle yiyorum. Gecen gun rahatsizlanip da bogazim agriyinca yine canim noodle corbasi istedi. Icindeki zencefil ve nane nedeniyle bogaz agrisina iyi geliyor, en azindan benim icin oyle. E, bir de hastalaninca tavuk suyuna corba icmemek olmaz, oyle degil mi? Evde benim icin corba yapacak kimse olmadigindan, corbanin da paketlenip eve getirilmesi mumkun olmadigindan kendi corbami kendim yaptim. Gerci sonradan aklima geldi, Malezya'da sulu yemekleri ya da icecekleri bile seffaf posetlere koyarak paket yapabiliyorlar! Yani esimi arayip aksam gelirken bana corba getirmesini rica edebilirdim ama coktan marketin yolunu tutmustum bile. Bir yandan da aklimdan Nil'in
' Sensiz nasilim bak bana/ Gel de bi' corba yap bana'
sarkisi geciyordu:)) Eveet, boylelikle marketin hic ugramadigim noodle bolumune de ugrayip gereken malzemeleri aldim ve eve gelip corbami yaptim. Bogazima da iyi geldi dogrusu. (Noodle yazip duruyorum bu arada ama Turkcesi nedir bilmedigim icin. Makarna desem degil; rengi daha beyaz, ayrica cok kisa surede pisiyor. Yine de bir tur makarna olarak kabul edilebilir.)
Gelelim tarife:

Malzemeler:
2 adet tavuk gogus
1.5 litre su
1 cay kasigi rendelenmis taze zencefil
2 adet misket limonu yapragi
300 g pad thai noodle (Tayland usulu yassi noodle)
1 dal taze sogan
1 kutu konserve mantar (Istege bagli)
1 avuc taze nane yapragi
1 avuc maydanoz
tuz
pul biber

Yapilisi:
Tavugu tencereye alin, uzerine suyu ilave edin ve et iyice pisene kadar haslayin. )Ben tavugu derisiyle birlikte hasladigim icin corbaya ayrica yag ilave etmedim.)
Haslanan tavuk etini ince ince didikleyin.
Misket limonu yapragini ince ince kiyin. Corbaya hos bir koku veriyor ama bulamazsaniz koymayabilirsiniz.
Mantarlari dograyin.
Nane ve maydanozu ince ince kiyin.
Taze sogani kucuk kucuk dograyin.
Tavuk suyuna tavuk etini, mantari, zencefili, misket limonu yapragini ve taze sogani ilave edip 2-3 dakika kaynatin. Naneyi ve maydanozu ilave edip arzuya gore tuz koyun.
Noodle'i hazirlamak icin kaynayan tuzlu suda 4 dakika pisirin ve makarna suzgeciyle suzun. Soguk sudan gecirin ve iyice suzulmesini saglayin. Noodle'i kaselere paylastirin ve hazirladiginiz corbayi kepceyle uzerine koyun.
* Bu corba bizim alistigimiz corbalardan daha az sulu oluyor.
* Bu corbayi aci biber sosuyla servis yapiyorlar, ama ben onun yerine bol bol pul biber kullandim.
**Son olarak, hastaligim boyunca benimle ilgilenen sevgili esime ve komsularima tesekkuru bir borc bilirim. Iyi ki varsiniz!

13 yorum:

Adsız dedi ki...

arkadasim merhaba..malezyada yasamama ragmen bu corbayi hic denememistim..neyse tarifini ogrenmis oldum sayende..bu arada hastayken bile yemek yapip, bir de resmini cekme zahmetinde bulunman takdire shayan dorusu..
acil sifalar diliyorum...

anne ve cocuk dedi ki...

malezyaya selamlar...bu annelerimizinn sehriye corbasinin malezyadaki malzemelerle yapılmış olani herhalde...bende ingilterede ğrencilik zamanlarimda buna benzer birşey hazirlamiştim.Gururlanmıştım yapınca da...ellerine sağlık. Hastayken insan daha duygusal oluyor...

Adsız dedi ki...

Sevgili Ayşenur, blogunu yeni keşfettim ve diğer iki bloguna da göz atmak istedim ama A La Turca altında birşey yok galiba.. Ben mi bulamadım acaba nereye tıklanacağını??
Güzelliklerle kal:)
Gül Nur
gul.ekemen@tcmb.gov.tr

yemek dedi ki...

Selamlar canım, çorba bencede çok lezzetli görünüyor. Tadını zencefilden dolayı çok merak ettim. Buradad taze zencefil satılıyor, belki bir ara alıp denerim.
Sevgiler...

Şule DEMİR dedi ki...

Merhaba Ayşenur Hanım blogunuzu arkadaşı(m)nız Mukaddesten öğrendim,sağolsun.
Hoş ve değişik tarifler var,ve de fotoğraflar.
Şule Demir

Adsız dedi ki...

Sevgili Ayşenur,
Çok geçmişler olsun..Bu tür hastalıklara tavuk çorbası çok iyi geliyor.Senin yaptığın ise çok farklı ve lezzetli olmuş.Ellerine sağlık,tekrar geçmişler olsun.

Sevgiler.

B. Zainul dedi ki...

aysenur merhaba sana sanirim 1 yil kadar once orada yasamak nasil diye mail atmistim. Artik ben de burada yasiyorum. henuz 2 ay oldu. penang cok guzel bir ada. ben de gunumun cogunu mutfakta geciriyorum.ben senin aksine buraya gelir gelmez yemeklerini cok begendim. sadece hint yemeklerini fazla baharatli oldugu icin ve de kokusunu sevmedigimden cok yiyemiyorum ama onun disinda soslarina otlarina baliklarina ve her turlu deniz mahsulune bayiliyorum. diger siteden sonra bu siteyi takip etmek daha keyifli olacak. kolay gelsin.
http://foreignersinpenang.blogspot.com/

umran dedi ki...

Aysenur ,nasilsin nerelerdesin?
sevgiler arizonadan

serinmavi dedi ki...

Ayşenirrr nerelerdesin canım? Bakıyorum bakıyorumm yoksun?

Ayşenur dedi ki...

Beni merak eden sevgili okuyucularım ve arkadaşlarım,
Şu anda Türkiye'de olduğum için yeni tarifler ekleyemiyorum. Eylül'de görüşmek üzere! Sevgiler...

KMKGB dedi ki...

tavuklu noodle'a bayılırım. ama tavuğunu filan kendim haşlayarak hiç denememiştim. migrosta carrefourda filan satılan laeder demon'un noodlelarından alıyordum, sosu da toz halinde içinden çıkıyordu.mmmmm ev yapımı olarak deneyim bir de. ellerinize sağlık, tarifiniz için teşekkürler.

PS: noodle'ın Türkçesi yok sanırım.

Adsız dedi ki...

çok güzele benziyor tatmak isterim ben yusa yusayildirim@hotmail.com

Adsız dedi ki...

hımmm çorba nefis ...

vallahi bravo...

Bu sırada çok geçmiş olsun ...

sımmsıcak sevgiler..