Tarifini Tarif Defteri'nden aldigim hafif ve guzel bir pasta bu. Orada yazildigi gibi gibi creme ole ve tart jole kullanilirsa ayni zamanda pratik de, ancak ben bu malzemeleri bulamadigim icin kremayi da joleyi de kendim yaptim. Tabii boyle olunca biraz ugrastirdi. Ozellikle joleyi baska bir yerde dondurup pastaya transfer etme fikri umdugum gibi iyi sonuc vermedi. Kaliptan tabaga duzgun bir sekilde cikardigim jole tabaktan pastaya alirken dagildi. Bir dahaki sefere baska bir yontem gelistirmem gerekecek...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
17 yorum:
Çok güzel gözüküyor... ellerine sağlık. Evde yiyecek birileri olsa kalkıp hemen yapacağım.
Harika, öğle yemeğinde Antep'in yağlı köftesini yedim, yani üzerine tatlı ister. Bir dilimde bana gönder:)
Devletsah,
Begendigine sevindim. Kolay bir pasta bu, yiyecek birileri gelse hemen yapilabilir:)
Lavantin,
Mumkun olsa da internet vasitasiyla yaptiklarimizi tattirabilsek isteyenlere; teknoloji o kadar gelisir mi dersin;)
Ayşenur ne güzel bir pasta olmuş bu. aynen pastane işi gibi çok düzgün ve güzel görünüyor.eline sağlık.
Hesna
www.mordeniz.blogspot.com
Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor.
aysenurcum joleyi kendin nasil yaptin merak ettim.nefis goruntu ellerine saglik canim.
Ayşenur ellerine sağlık:).
Böyle hafif pastaları çok seviyorum ben de.
Jöleyi kendin böylesi berrak nasıl yaptın ben de çok merak ettim. Ben nişastayla yaptığımda bu derece berrak olmuyor. Acaba jelatin mi kullandın?
Sevgilerimle..
aslı
Ayşenur'cum ;
ellerine sağlık ,iştah açıcı görünüyor...Jöleyi jelatinle mi hazırladın ,bende merak ettim :)tart jöle böyle biraz kalın kullanıldığında bu kadar berrak ,cam gibi olmuyor...buzlu cam gibi oluyor kalın döküldüğünde ,biraz daha mat yani...meyveler böyle hoş görünmüyor....muzlu jöle sanırım daha iyi olabilir
Yorumlariniz icin tesekkurler. Gorunusunu begenmenize sevindim:) Joleyi jelatinle hazirladim, icine muz aromasi koydum. Muzlu jolemi evde kendim yaptim yani:) Burada tart jole bulunmadigi icin onu kullanma imkanim yoktu. Meyvelerin kararmamasi icin o da kullanilabilir.
Pasta çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.Jölenin böylesi bence daha hoş olmuş.Sevgiler...
seda
tarifname.blogspot.com
Çok harika görünüyor ellerine sağlık vanım
Merhaba Ayşenur hanım,hem tart hem pasta ikisi bir arada harika bir tarif.
ellerinize sağlık...
ebru
www.denizesintisi.com
merhaba,
jöleyi çok sevmem. Ama tartda bayılırım... Çok güzel olmuş.. Ellerinize sağlık..
sevgiler
Seda,
Jole bu pastaya yakisti gercekten. Begenmene sevindim.
Ozlemhan,
Tesekkurler.
Ebru,
Aslinda tart gorunumunde olsa da tabani kek oldugu icin yumusak. Tart gorunumunde yaspasta yani:)
Zerrin,
Ben de joleyi tekbasina sevmiyorum ama pastalarda iyi gidiyor. Begendigine sevindim. Tesekkurler.
selam meyveli jöleli pasta tarifi benim aradığım tarfiti fakat tarifi sitenizde açılmıyor.benim için bir kez kekin tarifini yazarsanız çok sevinirim.veya mail adresime yollayabilirseniz:) gokce1403@mynet.com
Gokce,
Tarif defteri forumu artik acilmiyor, ancak yazida verdigim linki degistirdim, oradan bakabilirsin. Hem 'mutfak notlari' forumuna da bir goz atmis olursun. Sevgiler.
Tarifi yine de buraya kopyaliyorum:
hamuru : 2 yumurta, 1 küçük çaybardağı toz şeker,1 küçük çay bardağı süt- 1 küçük çay bardağı sıvıyağ- 2,5 çay bardağı un -1 paket kabartma tozu -
ara krema : 1 paket çilekli krem ole
üst meyvesi : parizyen kaşıkla top şeklinde çıkarılmış kavun,taze kayısı,kiraz, çilek,muz ( meyvaların üzerine biraz limon suyu damlatın kararmazlar )
yapılışı: hamurumuzu çırpıp yağlı kalıbımıza döküyoruz 170' de pembe pişiriyoruz ...kekimiz pişerken kremamızı 2 bardak soğuk süt ile çırpıp meyvalarımızı hazırlıyoruz. kekimiz zaten 15 dk. hazır oluyor.ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağımıza ters çeviriyoruz. içine çilekli kremamızı kaşık ile yayıyoruz...meyvalarımızı dekoratif şekilde dizip üzerine 1 paket tart jölemizi pişirip gezdiriyoruz....
Yorum Gönder