1 Haziran 2006

Peynirli Kopar-Ye Pogaca

Yumusacik nefis peynirli pogacalar. Tarif epicurious.com'dan.
Malzemeler:
1 1/2 tatli kasigi instant maya
1/4 tatli kasigi seker
1 Su Bardagi ilik su
3 Su Bardagi un (elenmis)
1/4 tatli kasigi tuz
1/2 Su Bardagi suttozu
1 yumurta
1/2 Su Bardagi siviyag
Ustu icin susam-corekotu karisimi
(1 Su Bardagi = 240 ml)
Hazirlanisi:
Hamuru icin maya, seker ve suyu karistirin, 5 dakika bekleyin.
Un, tuz ve sut tozunu ayri bir yerde mikserin hamur karistirma ucuyla karistirin. Yumurta ve yagi ekleyip karistirmaya devam edin. Mayali karisimi ekleyin. Once orta, sonra yuksek hizda 3 dakika karistirin. Siviyagla yaglanmis bir kaba alin ve hamuru cevirerek her tarafinin yaglanmasini saglayin. Kapagini kapatin (strec filmle de kapatabilirsiniz) ve hacmi 2 katina cikana kadar yaklasik 1 saat bekleyin.
Firini 245 dereceye getirin. Bir kaseye yarim cay bardagi kadar siviyag koyun. Baska bir kaseye susam-corekotu karisimi hazirlayin. Firin tepsisini yaglayin. Ellerinizi de bolca yagla yaglayin. Kabarmis olan hamuru yumruklayarak havasinin inmesini saglayin. Elinize kucuk bir top kadar hamur alip avcunuzla s1karak basparmaginiz ve isaret parmaginizin arasindan ceviz buyuklugunde bir parca cikarin. Elinizde acarak peynirli maydonozlu ic koyun ve kapatin. Once yaga, sonra susam-corekotu karisimina batirip kapanma yeri alta gelecek sekilde tepsiye koyun. Butun parcalari aralarinda bosluk birakmadan yanyana dizin. Isinmis firinda acik sari renk alana kadar yaklasik 25 dakika pisirin. Tepsiyi firin teline alarak sogumasini bekleyin. Sonra bir tabaga alip koparip koparip yiyin diyordu tarifinde servis onerisi olarak, degerlendirmek size kalmis:)


Bu da pismeden onceki halleri.

Hiç yorum yok: