Yeni yilin ilk tarifi bu cilli kurabiyeler :) Adi kurabiye olsa da, tadi pastanelerdeki tuzlu kuru pastalara benziyor. Agizda dagilan turden, icindeki sirke nedeniyle. Bu tur sirkeli hamurdan yapilmis tuzlulari cok seviyorum. Deneyip begendigim, yiyenlerin de israrla tarifini istedigi benzer tuzlular kandil simidi ve daha once burada yayinladigim anasonlu simit. Eger hamurda sirke olmasin, ama yine de agizda dagilsin derseniz muhtesem parmak coregi deneyin derim. Ama digerlerine gore daha kisa sure dayaniyor, kalirsa tabii;) (Kandil simidi veya parmak corek icin mahlep bulamiyorsaniz kakule de kullanabilirsiniz, oyle de guzel oluyor.) Corekotlu kurabiyenin tarifi de burada. Iste size bir suru secenek sundum, en az birini mutlaka denemelisiniz:) Kolay gelsin!
5 Ocak 2007
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
14 yorum:
Merhaba Ayşenur, ellerine sağlık, görüntüsü harika eminimki tadıda öyledir.
Sevgiyle kal.
Çilli kurabiye adı çokk yakışmış,bir bardak çay da olsa fena olmazdı :)
Ellerine sağlık,çok güzel görünüyorlar...
Selam ve sevgiler...........
Selamlar Ayşenur,
Blogunu bugün keşfettim ve bunca zaman bu bloga rastlamadığım için de hayıflandım doğrusu. Neyse, bundan sonra sıkı bir takipçin olacağım kesin. Seni linklerime ekledim bile.
Çilli kurabiyeler bir harika..Ellerine sağlık.
sevgiler..
aslı
Lavantin,
Begendigine sevdinim. Tadi guzel, tavsiye ederim.
Serinmavi,
Hamuru yogururken ciller daha guzel gorunuyordu aslinda:) Birseyler yaparken sarki soyleme aliskanligi olanlara " Oooh cillii.." sarkisi onerilir;)
Butterfly,
Blogumu begenmene cok sevindim. Her zaman beklerim. Sevgiler...
Lavantin,
Begendigine sevdinim. Tadi guzel, tavsiye ederim.
Serinmavi,
Hamuru yogururken ciller daha guzel gorunuyordu aslinda:) Birseyler yaparken sarki soyleme aliskanligi olanlara " Oooh cillii.." sarkisi onerilir;)
Butterfly,
Blogumu begenmene cok sevindim. Her zaman beklerim. Sevgiler...
Ayşenur'cuğum,
Dün bir arkadaşım geldi. Muhteşem parmak çöreğini de yaptım. Bayıldık. Tarif için çok teşekkür ederim canım :)
Bocuruk,
Tarifi begendiginize sevindim. Afiyet olsun.
harika olmus kurabiyelet cok guzel gorunuyor profiterole ise ayrica bayildim ellerinize saglik sevgiler tirandan
ellerine saglik cok guzel gorunuyor .sizden varsa muhtesem parmak coregin tarifini istiyorum .tarif defterinden yapiyordum ama artik acilmiyor.yardimci olabilirseniz sevinirim.tesekkurler...
Nihan,
Begenmene sevindim. Profiterolu denemeni tavsiye ederim, bugune kadar yaptigim profiterol tarifleri arasinda en iyisi bu.
Isimsiz,
Muhtesem parmak coregin tarifini ben de bilgisayarima kaydetmemisim. Ama yemekdiyari forumuna yazip kaydeden var mi diye sordum, sagolsun nadir kullanici adli arkadastan tarif geldi. Linki: http://yemekdiyari.forumup.com/viewtopic.php?p=2522&mforum=yemekdiyari#2522
Tarifi aynen buraya kopyaliyorum:
MUHTEŞEM PARMAK ÇÖREK (Yetur)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr erimiş margarin
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üstünü bulamak için yumurta akı ve bol susam
hamurumuzu yoğuruyoruz.orta yumuşaklıkta olacak. . pastahanelerdeki tuzlular vardır ya parmak şeklinde küçük küçük bu şekli verdikten sonra yumurta akına bulayıp sonrada susama buluyorum...yağlı tepsime dizip sıcak fırında nar gibi kızarana dek pişiriyorum...
aysenur cok tesekkur ederim tarif ve ilgin icin .bu arada hayirli ramazanlar afiyetle kalin.
Tulay,
Rica ederim, amacimiz guzel tarifleri paylasip hayata tat katmak:) Afiyet olsun. Hayirli Ramazanlar.
Sevgili Aysenur,
Bloguna ilk girisim ve cilli kurabviye ve muhtesem mutfak coreginin tariflerine baktim ama link ler kaldirilmis sanirim, sende varsa yazar misin buraya?
Cok tesekkurler,
ANonim.
Kurabiyenin görüntüsü müthiş ismi'de öyle.Hangi kurabiyeyi yapsam şaşırdım şuan...
Ellerine sağlık...
Sevgilerimle
Yorum Gönder