22 Aralık 2006

Dereotlu Mısırlı Pilav

Yurtdisinda yasayinca insan alistigi tatlari, kokulari ozluyor. Dereotu da benim icin ozlediklerimden biri. Gecen gun markette gorunce cok mutlu oldum. Turkiye'deki gibi demet demet satilmiyor ama, varligi yeter:) Dereotu kabak dolmasina, mayonezli salatalara cok yakisiyor. Bir de bu guzel pilava :)

Malzemeler:
2 Su bardagi pirinc
25 g tereyagi
1 Corba kasigi siviyag
4 Corba kasigi misir
1/4 demet dereotu
1 Tatli kasigi tuz
4 Su bardagi sicak su

Yapilisi:
Tereyagini ve siviyagi genis (tercihen teflon) bir tencereye alin. (Siviyag pilavin tane tane olmasini sagliyor.) Yikayip suzdugunuz pirinci ekleyip pirincler seffaflasana kadar 1-2 dakika kavurun. Tuzu, misiri ve suyu ilave edip kapagini kapatin, kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin. Pilav pisince ince kiyilmis dereotunu ilave edip tahta kasik veya spatulayla nazikce karisitirin. Kapagini kapatin ve dinlenmeye birakin.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Eline sağlık canım,çok hoş görünüyor.Bu mısırlar konserve mi?

Ayşenur dedi ki...

Tesekkurler Serinmavi. Evet, misirlar konserve.

hayat dedi ki...

Merhaba ayşenur.Pilavın görünüşü harika tadı öyledir mutlaka.eline sağlık sevgiler.

Adsız dedi ki...

Eline sağlık Ayşenur görüntü iştah açıcı gerçekten sunumunda harika sevgiler benden sana :)

Ayşenur dedi ki...

Hayat,
Pilavi bir de boyle dene. dereotu ve misiri seviyorsan tadi hosuna gidecektir.
Pastaci kiz,
Tesekkur ederim:) sevgiler..

seyabb dedi ki...

bizde kıymetini bilmiyoruz değil mi?Kimi zaman dolapta sararmış görüyorum.Bulamayanları yada ulaşma imkanı olmayanları düşününce üzülüyorum.Pilav enfes görünüyor.