28 Aralık 2006

Anasonlu Simit

Anason kokusunu aslinda sevmem. Ama bu simitlere verdigi belli belirsiz guzel aromasi hosuma gidiyor. Mahlepli simitlere de iyi bir alternatif olabilir. Icindeki sirke sayesinde agizda dagilan bu muhtesem simitleri en kisa zamanda denemenizi tavsiye ederim. En sevdikleriniz arasina girecek;) Tarifi icin Seyda ablama tesekkurlerimi sunuyorum:)

Malzemeler:
250 gr margarin (oda sıcaklıgında)
1 yumurta (sarısı içine, akı üstüne)
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşıgı tuz
1 çay bardagi sıvı yağ
1 pak. kabartma tozu
1 tatlı kaşıgı anason (toz)
alabildiği kadar un

Uzeri icin susam

Yapilisi:
Butun malzemleri karistirip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin. Hamurdan kucuk simitler yapip once yumurta akina sonra susama batirin. Yaglanmis veya yagli kagit serilmis tepsiye dizin. Uzeri pembelesene kadar, onceden isinmis 200 derece firinda 30 dk. kadar pisirin.

Not:Kullandiginiz cay bardagi normal cay bardagi olmali. Eger aida cay bardagi (biraz buyuk olanlar) kullanacaksaniz malzemeleri yarim cay bardagi koyun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Eline sağlık çok leziz görünüyorlar.
Geçenlerde Bir markette senin diğer blogundaki meyvelerin canlıları vardı ve fiyatları uçuk durumdaydı :) en ucuzunun 3 taanesi 25Ytl idi.Ve birazda soluk duruyorlardı.Görür görmez''AAA Ayşenur'un meyveleri'' dedim kendi kendime :)

İyi bayramlar ve yılar dilerim...

Selam ve sevgiler

Ayşenur dedi ki...

Serinmavi,
Aysenur'un meyveleri demek:)) Ben de burada bizim oralarin meyvelerinden goruyorum,ama cok pahali oluyorlar ve hic iyi gorunmuyorlar. Herseyi yerinde,taze taze yemek lazim bence.
Ben de mutlu bayramlar ve iyi bir yil diliyorum.
Sevgiler...