21 Kasım 2006

Tavuk Paçası Böreği

Tavuk paçası böreğini ablam yapmıstı yıllar once. Ilk kez yedigimde cok begenmistim. Nasıl olduysa tarifini yazmamısım bir kenara. Ben de tadının benzeyecegini dusunerek (bu da paca,o da paca diye:) ) defterimdeki Rumeli pacası tarifini borege uyarladım. Cok da guzel oldu. Adı borek olsa da, bence bir yemek bu aslında.

Malzemeler:
8 yaprak phyllo pastry (veya 2 adet yufka, 4'e bolunmus)
1 tavuk gogus
1 litre su
1/2 Su bardagi un
3 dis sarımsak
2 Corba kasigi sirke
1 yumurta

Yapilisi:
Tavuk 1 litre suyla haslanir. Etleri didiklenir.
Phyllo pastry'nin veya 4'e bolunen yufkanin genis tarafina tavuk eti koyup sarilir, sonra gul boregi gibi sarilip tepsiye dizilir. Uzerine bolca siviyag surulup 180 derece firinda uzeri kizarana kadar pisirilir. Firindan cikan boreklerin ustune 3 kepce tavuk suyu gezdirilir.
Kalan 500 ml tavuk suyu, ayri bir yerde cirptiginiz un, yumurta, sirke ve ezilmis sarimsak karisimina ilave edilir. Karistirarak kaynayincaya kadar pisirilir. Bu sos, boreklerin uzerine dokulur.
Yagda kirmizi biber kavrulup uzerine gezdirilir. Sicakken servis yapilir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Aysenurcum tarifin her zamankiler gibi muhtesem.Az ve oz tariflerle en guzellerini yapiyorsun.Takdir ediyorum seni.Insallah deneyecegim bu tarifini de;) Amerikadan malezyaya sevgiler....

Ayşenur dedi ki...

Umran'cigim,
Tesekkur ederim:) Denersen yorumunu almak isterim.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Aysenur,
dedigin gibi borekten fazla birsey bu.Tavuk suyunu da cok severim.
resimi ilk gorunce yogurt var zannettim beyaz beyaz

Bu aralar daha cok tarif ekliyorsun, boeel devam et,takipteyiz
Sevgiler