16 Ekim 2006
YE # 15 - Semola
Bayramlarda serbetli tatlilarin yaninda hafif bir tatli da yaparim ki, fazla tatli sevmeyenler icin bir alternatif olsun. Bu tatli da sekeri hafif olmakla birlikte icindeki ceviz ve cam fistiklariyla bayramda sunulmaya layik bir tatli bence. Buyurun tarifi:
Malzemeler:
3 Su bardagi su
2 Su bardagi sut
1 Su bardagi irmik
1 Su bardagi toz seker
1 Portakal kabugunun rendesi
1 Su bardagi ceviz ici
1 Kahve fincani cam fistigi
Yapilisi:
Su, sut ve sekeri derin bir tencerede kaynatin. Irmigi ekleyip koyulasincaya kadar karistirarak pisirin. Koyulasinca portakal kabugu rendesi, cam fistigi ve iri dogranmis ceviz icini ekleyin. Karistirip ocaktan alin.
Genis ve duz bir kaba doktugunuz tatliyi, soguyunca buzdolabina alip 1-2 saat bekletin. Dilimleyip servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
17 yorum:
Sürekli yaptığım bir irmik tatlısı tarifine benziyor ama bu çok daha güzel.Mutlaka not edeceğim.Portakal kabuğu ve ceviz girince içine tam benlik olmuş.Ellerinize sağlık.
Sevgili Aysenur,
İrmik tatlısı yapıyordum ama bu sekilde çok daha güzel olacağına eminim.. Bir sonraki yaptığım bu şekilde olacak emin ol, ellerine sağlık..
Bir de bloguna ilk kez geliyorum. Esimin bir arkadasi da orada yasamaya basladi diye biliyorum. Orada ne zamandir yasiyorsunuz? Gitmeden önce hangi sehirdeydiniz diye sorsam çok mu olurum..
Sevgiler..
Nilufer,
Ben 2 yildir buradayim. Gelmeden once Ankara'daydim.
Beyhan,
Portakal kabugu cok hos bir koku veriyor. Bir de boyle dene istersen.
Teşekkür ederim, hızlı cevap için.. Bir an arkadasinin esi olabilir misin diye düşünmüştüm ;) yanilmisim.
Blogunu kesfetmekten mutlu oldum,
selamlar...
Merhaba Ayşenur ben bu tatlıya bayılırım eline sağlık görüntüsü harika.Bu etkinlik çok güzel oldu yeni lezzetlerle buluşuyoruz :) sevgiler.
irmik tatlısını küçüklüğümden beri çok severim ama içine portakal kabuğu ile hiç denememiştim. deneyeceğim :)
tarifname.blogspot.com
mrb, ne kadar güzel olmuş bende elmalı yaparım. eline sağlıkkk
selam,
bu bizim bildiğimiz irmik tatlısına benziyor ama değişiklikler var,su eklenmesi mesela..Bir de böyle deneyelim bakalım,ellerine sağlık..
süheyla/diyalogyemekleri
merhaba sevgili aysenur,
dünyanin her tarafina yayilmis blog sahipleriyle tanismak ne güzel.
paylastigin hos lezzet için tesekkürler!
tijen
Susam,
Etkinlikleri ben de cok seviyorum. Bir konuyla ilgili bir suru tarif ogreniyoruz.
Seda,
Tarifi boyle denersen yorumunu beklerim:)
Yesim,
Elmalisi da degisik olur herhalde, ilginc fikir.
Suheyla,
Klasik irmik tatlisindan cok daha guzel oluyor bence boyle.
Tijen,
Tesekkurler yorumun icin.
Aysenur merhaba,
portakalli tatlina bayildim.
Iyi bir fikir portakal rendesi katmaya. Aromasi süper olacaktir.
Ellerine saglik.
Sevgiler
merhaba
tatlıyı akşam yaptım çok güzel oldu. ben kek kalıbına döküp ters çevirdim. tarif için teşekkürler canım.
BETÜL
Yemek vakti ve Betul,
Tatliyi begenmenize sevindim.
Afiyet olsun.
Boyle pratik tarifleri hemen defterime ekliyorum. tesekkurler:)
kalimeero,
Ani misafir gelecegi zaman hayat kurtariyor pratik tarifler:) Akilda tutmakta da fayda var.
Semola tarifinizi çok eski bir tarihte arşivime almıştım. Yanılmıyorsam geçen yıl yaz aylarında. Tarifinizi, bugün
yemeğe davet ettiğim konuklarım için hazırladım. Biraz tereddüt içerisinde hazırladım,çünkü daha önce denememiştim.İyi ki, hazırlamışım.Sofrada beğenildi,
doğaldır sevindim.Bu sevincin bir karşılığı ve ayrıca ortağı olmalıydı.Ama,size ulaşacağım bir adres yoktu. Uzatmıyayım,aradım buldum. Size yüzlerce kez teşekkür ediyor,bu vesile ile yeni yılınızı kutluyorum. Sağlıcakla kalın, hoşçakalın. Selamlar...
Klasiktatlar,
Begenmenize cok sevindim. Afiyet olsun. Geri donup yorum yazmaniz da buyuk incelik. Tesekkur ederim. Ben de size guzel tatlarla dolu mutlu ve saglikli bir yil gecirmenizi diliyorum.
Yorum Gönder