16 Ekim 2006

YE # 15 - Semola


Bayramlarda serbetli tatlilarin yaninda hafif bir tatli da yaparim ki, fazla tatli sevmeyenler icin bir alternatif olsun. Bu tatli da sekeri hafif olmakla birlikte icindeki ceviz ve cam fistiklariyla bayramda sunulmaya layik bir tatli bence. Buyurun tarifi:

Malzemeler:
3 Su bardagi su
2 Su bardagi sut
1 Su bardagi irmik
1 Su bardagi toz seker
1 Portakal kabugunun rendesi
1 Su bardagi ceviz ici
1 Kahve fincani cam fistigi

Yapilisi:
Su, sut ve sekeri derin bir tencerede kaynatin. Irmigi ekleyip koyulasincaya kadar karistirarak pisirin. Koyulasinca portakal kabugu rendesi, cam fistigi ve iri dogranmis ceviz icini ekleyin. Karistirip ocaktan alin.
Genis ve duz bir kaba doktugunuz tatliyi, soguyunca buzdolabina alip 1-2 saat bekletin. Dilimleyip servis yapin.

17 yorum:

Beyhan dedi ki...

Sürekli yaptığım bir irmik tatlısı tarifine benziyor ama bu çok daha güzel.Mutlaka not edeceğim.Portakal kabuğu ve ceviz girince içine tam benlik olmuş.Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Sevgili Aysenur,
İrmik tatlısı yapıyordum ama bu sekilde çok daha güzel olacağına eminim.. Bir sonraki yaptığım bu şekilde olacak emin ol, ellerine sağlık..
Bir de bloguna ilk kez geliyorum. Esimin bir arkadasi da orada yasamaya basladi diye biliyorum. Orada ne zamandir yasiyorsunuz? Gitmeden önce hangi sehirdeydiniz diye sorsam çok mu olurum..
Sevgiler..

Ayşenur dedi ki...

Nilufer,
Ben 2 yildir buradayim. Gelmeden once Ankara'daydim.

Beyhan,
Portakal kabugu cok hos bir koku veriyor. Bir de boyle dene istersen.

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim, hızlı cevap için.. Bir an arkadasinin esi olabilir misin diye düşünmüştüm ;) yanilmisim.

Blogunu kesfetmekten mutlu oldum,
selamlar...

Adsız dedi ki...

Merhaba Ayşenur ben bu tatlıya bayılırım eline sağlık görüntüsü harika.Bu etkinlik çok güzel oldu yeni lezzetlerle buluşuyoruz :) sevgiler.

Adsız dedi ki...

irmik tatlısını küçüklüğümden beri çok severim ama içine portakal kabuğu ile hiç denememiştim. deneyeceğim :)

tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

mrb, ne kadar güzel olmuş bende elmalı yaparım. eline sağlıkkk

Adsız dedi ki...

selam,
bu bizim bildiğimiz irmik tatlısına benziyor ama değişiklikler var,su eklenmesi mesela..Bir de böyle deneyelim bakalım,ellerine sağlık..
süheyla/diyalogyemekleri

Tijen dedi ki...

merhaba sevgili aysenur,
dünyanin her tarafina yayilmis blog sahipleriyle tanismak ne güzel.
paylastigin hos lezzet için tesekkürler!
tijen

Ayşenur dedi ki...

Susam,
Etkinlikleri ben de cok seviyorum. Bir konuyla ilgili bir suru tarif ogreniyoruz.

Seda,
Tarifi boyle denersen yorumunu beklerim:)

Yesim,
Elmalisi da degisik olur herhalde, ilginc fikir.

Suheyla,
Klasik irmik tatlisindan cok daha guzel oluyor bence boyle.

Tijen,
Tesekkurler yorumun icin.

yemek vakti dedi ki...

Aysenur merhaba,
portakalli tatlina bayildim.
Iyi bir fikir portakal rendesi katmaya. Aromasi süper olacaktir.
Ellerine saglik.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba

tatlıyı akşam yaptım çok güzel oldu. ben kek kalıbına döküp ters çevirdim. tarif için teşekkürler canım.

BETÜL

Ayşenur dedi ki...

Yemek vakti ve Betul,
Tatliyi begenmenize sevindim.
Afiyet olsun.

kalimeero dedi ki...

Boyle pratik tarifleri hemen defterime ekliyorum. tesekkurler:)

Ayşenur dedi ki...

kalimeero,
Ani misafir gelecegi zaman hayat kurtariyor pratik tarifler:) Akilda tutmakta da fayda var.

DÜDÜKLÜ TENCERE dedi ki...

Semola tarifinizi çok eski bir tarihte arşivime almıştım. Yanılmıyorsam geçen yıl yaz aylarında. Tarifinizi, bugün
yemeğe davet ettiğim konuklarım için hazırladım. Biraz tereddüt içerisinde hazırladım,çünkü daha önce denememiştim.İyi ki, hazırlamışım.Sofrada beğenildi,
doğaldır sevindim.Bu sevincin bir karşılığı ve ayrıca ortağı olmalıydı.Ama,size ulaşacağım bir adres yoktu. Uzatmıyayım,aradım buldum. Size yüzlerce kez teşekkür ediyor,bu vesile ile yeni yılınızı kutluyorum. Sağlıcakla kalın, hoşçakalın. Selamlar...

Ayşenur dedi ki...

Klasiktatlar,
Begenmenize cok sevindim. Afiyet olsun. Geri donup yorum yazmaniz da buyuk incelik. Tesekkur ederim. Ben de size guzel tatlarla dolu mutlu ve saglikli bir yil gecirmenizi diliyorum.