14 Aralık 2006

YE # 17 Hinkalş


Bu ayki etkinligin konusu kabak. Etkinlik icin aklima ilk gelen kabak bastirmasi oldu ama tarifini daha once yazmistim. Ben de farkli ve alisilmadik bir tadi olan bir tarif yapayim dedim ve Cecen bir arkadasimdan ogrendigim hinkalş tarifini denedim. Ne tatli ne tuzlu, bir cesit balkabakli gozleme bu aslinda. Degisik bir tat denemek isterseniz iste tarifi:

Malzemeler:
3 Su bardagi balkabagi puresi
1 adet kuru sogan
3 Corba kasigi seker
2 Su Bardagi yogurt
1 cay kasigi karbonat
Aldigi kadar un

Bir kase sicak su

25 g Erimis tereyagi

Yapilisi:
Balkabagini guzelce yikayip 4'e kesin ve kabuguyla 1 bardak suda haslayin. (Tarifin bu kismini cok sevdim, zira bugune kadar ne zaman balkabagi soymaya kalksam elimi kesmisimdir.) Haslandiktan sonra kabagin ici kabugundan kolayca ayriliyor. Balkabagini pure haline getirin ve biraz seker ekleyin. ( Ben 3 corba kasigi ekledim. Tatli olmamasi gerekiyor.)
Sogani incecik kiyin veya robottan gecirin. Az yagda kavurun. ( 1-2 Corba kasigi yeterli olacaktir.) Balkabagi puresini ilave edip 5 dakika daha kavurun ve suyunun buharlasmasini saglayin.
Yogurda un ve karbonati ilave edip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapin. Hamuru 12 bezeye ayirip bezeleri merdaneyle acin. Hazirladiginiz harctan koyup ikiye katlayin ve kenarlarini kapatip tabakla kesin.
Yagsiz tavada, orta ateste once bir tarafini, sonra diger tarafini pisirin.
Buyukce bir kaseye elinizin dayanabilecegi sicaklikta su doldurun. Pisen gozlemeleri teker teker hizli bir sekilde suya batirip cikarin. Erimis tereyagiyla yaglayin ve ust uste dizin. Ortadan ikiye kesip servis yapin.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Ayşenur'cum çok güzel görünüyor,Ellerine sağlık.uralarda ki gözlemeci teyzelerin yaptığı gözlemelere benziyor resim sanki..İlginç bir deneme olmuş..

Selam ve sevgiler...

Adsız dedi ki...

Muhteşem görünüyor, ilginç de bir tarif. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Merhaba Ayşenurcum süper bir lezzet olmuş eline sağlık canım tarifini kaydettim teşekkürler.Şimdi sen kim bu pastacı kız diyceksin haklısın ben Susam bugün etkinlikle beraber yeni siteminde açılışını yaptım yeni sitemide linklerine eklersen çok mutlu olurum canım sevgiler gönderiyorum sana hoşcakal.

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..

sevdamavisi dedi ki...

Çok güzel ve lezzetli görünüyor ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

harikasin, sunum da, resim de harika. COk istah acici, ellerine saglik..

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Cok güzel bir tarif ellerine saglik sevgili Aysanur.
Bunu bende deneyecegim. Ellerine saglik sunum da cok hos. Almanya´dan Malezya´ya sevgiler...
Sonia.

Ayşenur dedi ki...

Serinmavi,
Gozlemeci teyzelerin gozlemesine benzediyse ne mutlu bana:) Profesyonel gozleme goruntusune ulasmisim demek ki:)
Defne,
Tesekkurler. Begendigine sevindim.
Pastaci Kiz,
HAyirli ugurlu olsun yeni siten. Senin pastani da marifet teyzede gordum, bayildim tek kelimeyle ama sitene giremedim, bir daha deneyecegim.
linklerime de ekleyecegim seni; boyle goz dolduran pastalar goreceksek eger, zevkle;)
Nilufer,
Tesekkur ederim.
Sevda mavisi,
Tesekkurler.
Yelda aksu,
Sunumu begenmene sevindim. Tarifi aldigim arkadasim da bu sekilde servis yapmisti, ben de onun yolundan gittim:)
Sonia,
Deneyince yorumunu yaz lutfen. Degisik bir lezzet, bakalim begenecek misin?
Almanya'ya sevgiler.

nilay dedi ki...

merhaba Ayşenur:)
bir arkadaşımda yemiştim bu gözlemeden...tatlımsı tuzlumsu tadı ilginç gelmişti...balkabağına tatlı olarak alıştığımızdan tabiii...ama ben güzel olduğunu söyleyebilirim...seninkiler de nefis görünüyorlar...ellerine sağlık

sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Ziyaretinize ve tarifimi begenmenize cok sevindim. Malezya'da olmaniz ne ilginc, sitede biraz dolandim, cok guzel fotograflar cekmissiniz, ellerinize saglik. Bundan sonra surekli takip edecegim.

Sevgiler,

Isil

Adsız dedi ki...

Sevgili Aysenur.Iyiki böyle etkinlikler varda birbirimizden haberdar oluyoruz.Sayfaniz cok güzel,tarif ise ilginc.Üzerinde ki tereyaginin kokusu mu geldi burnuma?
Berlin den Malezya ya sevgiler...

Ayşenur dedi ki...

Nilay,
Ben de ilk deneyecegim zaman arkadasim icinde balkabagi oldugunu soylediginde biraz onyargiyla yaklasmistim, biz hep tatlisini yapiyoruz cunku. Ama tadi hosuma gitti.
Isil,
Tesekkur ederim. Begenmene sevindim.
Serap,
Bence de etkinlikler iyi ki var. Her etkinlikte takip ettiklerime yeni siteler ekleniyor:) Senin siten de cok hos. Su kabak tatlisi cok guzel gorunuyor yaa! Mumkun olsa, biz de oylesini yapabilsek.
Berlin'e sevgiler...

bujene dedi ki...

bana bıraktığın yorum ve etkinlik sayesinde gördüm sayfanı, gerçekten harika tariflerin var ;) hinkalş da çok ilginç ve farklı geldi bana, eminim değişik bir tadı vardır. eline sağlık :) sevgiler...

Adsız dedi ki...

her şey tamam daaaaa en son suya batırma hadisesini pek anlayamadım,ama resim çok güzel görünüyor ellerine sağlık..

Ayşenur dedi ki...

Bujene,
Her zaman beklerim:)
Suheyla,
En son suya batirip cikarma isini cok hizli bir sekilde yapmak onemli. Bunu yaparak hinkalsin uzerinde kalan unlardan kurtulmus oluyoruz sanirim. Bir de yuzeyi daha yumusak oluyor, kuru kuru olmuyor.