11 Aralık 2006

Sürpriz Kek

Tarifini Tarif Defteri'nden aldigim ilginc bir kek bu. Kek hamuruna yumurtanin sadece sarilari konup aklari ayri bir yerde kar haline getirilliyor ve hindistanceviziyle karistirilarak 'sürpriz'i hazirlaniyor. Keki kaliba dokerken hindistancevizli yumurta aki tam ortaya konuyor aslinda, ama kek kabarinca o da birlikte yukarilara cikmis. Bu da benim icin sürpriz oldu tabii :) Bir de isin sürpriz kismina odaklandigimdan olsa gerek, tarifte yer alan visne tanelerini eklemeyi unuttum, ama bu haliyle de tadi guzel oldu.
Denemek isterseniz tarifi buradan alabilirsiniz.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık ,çok güzel görünüyor...Çikolata olurda güzel olmaz mı :)

Adsız dedi ki...

Valla görüntü harika tadı kimbilir nasıldır.

Adsız dedi ki...

Ayşenur çok güzel görünüyor kekin...Hakikaten sürprizli olmuş.Bende de tamameeen başka sebeplerden dolayı sürpriz bir kabak tarifi var...Kakaolu,çikolatalı herşey çok güzel oluyor di mi?

Ayşenur dedi ki...

Serinmavi,
Kakaolu kekleri seviyorsan bunu denemelisin bence.
Esra,
Goruntuyu begenmene sevindim. Ben keki yaparken dilimin tam ortasinda beyaz bir benek olur diye hayal etmistim ama sonuc bu oldu:) Neyse, kek kabarsin da, onemli olan o;)
Hulya,
Katiliyorum sana, ben de severim kakaolu, cikolatali seyleri. Sendeki surpriz kabaga baktim da,beklenmedik bir zamanda yenen nefis bir kabak tatlisi gercekten hos bir surpriz olmus:) Etkinlik demissin de, ben de bir an once kollari sivayip mutfaga yoneleyim bari;)