29 Kasım 2006

Limonlu Parfe


Ben kucukken, evimizde henuz mikser de yokken, ablam kek yaptiginda catalla cirpardi malzemeleri. (Sabir lazim elle kek cirpmaya, ben aklimdan bile gecirmem!) Ben de cocuktum ya, bayilirdim cig kek hamuruna. Ablam gayretle hamuru cirparken, ben firsatini bulunca alirdim bi' parmak; o da kizardi bana:) Ama keki kaliba doktukten sonra kaseyi siyirmak benim isimdi, ablam da kasede biraz fazla hamur birakmissa ne mutlu bana:) Hatirliyorum da, bir keresinde, pisirmemek uzere kek cirpmasini istemistim doya doya yemek icin! Hepsini bitirememistim, o ayri. Asil zevk, kacamak olarak azar azar yemekteymis meger:)
Ilk kekimi de kuzenimin yardimiyla yapmistim. Aslinda yaptigim tek sey, malzemeler cirpilirken mikseri tutmaktan ibaretti:) Yine de o kek, benim yaptigim kek olarak yenmisti. Gel zaman git zaman buyuyup kekleri ben yapmaya basladim. O zamanlar (Turkiye'deyken) kek yapmak benim icin cocuk oyuncagiydi. Mutfak robotu sagolsun! O herseyi kendi kendine cirparken bana dusen tarifteki malzemeleri olcup koymakti. Boyle olunca kek yapmanin bir zorlugu yok tabii. Burada ( Malezya'da) kek yaptigimda ise sonucun ne olacagini hic bilemiyorum. Keki firindan cikarana kadar merakla bekliyorum nasil olacagini. Bazen gayet guzel kabariyor, bazen de kabardiktan sonra cokup hamurlasiyor,bu da hayal kirikligi oluyor benim icin:( Basliyorum kara kara dusunmeye, bu keki n'apacagim simdi diye.
Haftasonu evcininin mis gibi limonlu kekini yaptim. Ilk denememde cok guzel olmustu cunku. Malesef bu sefer birazcik hamurlasti. Yenmeyecek halde olmasa da goruntusu pek guzel degildi. Ben de kekimi dilimledikten sonra robottan gecirdim ve krem santiyle karistirip limonlu parfe haline getirdim:) Bu gibi durumlarda pratik cozumler bulmak lazim onca malzemenin ve harcanan emegin bosa gitmemesi icin. Limonlu parfeyi yiyenler cok begendi. Cok nefis olan limonlu keke krem santi eklenince tadinin guzel olmamasi da beklenemezdi zaten.
Kek yapma maceralarim yine devam edecek. Oyle gorunuyor ki, ben de her seferinde acaba bu sefer nasil olacak diye meraklanmaya devam edecegim. Keklerim yine kabardiktan sonra cokmeye devam ederse 'Sonu husran olan keklerle yapilacak guzel tarifler' adinda bir kitap bile yazabilirim!

Malzemeler:
1 adet limonlu kek
2 poset krem santi
1 Su bardagi soguk sut

Yapilisi:
Limonlu kek dilimlenip robotta ogutulur. Soguk sutle cirpilarak hazirlanan krem santi keke eklenir, guzelce karistirilir. Strec film serilmis baton kaliba dokulur ve bastirarak iyice yerlestirilir. Buzlukta dondurulur. Dilimlenip ikram edilir.

Hindistan cevizi ile suslenebilir. Ben unutmusum, ama o haliyle bile guzeldi:)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

çok hoş görünümlü ve eminim lezzetli de birşey çıkmış ortaya.ellerine sağlık.

seda
tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

kalan kekleri degerlendirmek adina nefis bir tarif ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Biraz maceralı olmuş ama ellerine sağlık son hali güzel görünüyor :)

Selam ve sevgiler...

Ayşenur dedi ki...

Seda,
Gorunumu guzeldi gercekten. Yapmadan once bir guzel hindistan cevizi ile suslemeyi dusunmustum, ama suslemeye gerek bile kalmadi.
Umran,
Kalan keklerle de yapilabilir tabii ki. Kekin turune gore kakao,ceviz vs de eklenebilir.
Serinmavi,
Sorma kek maceralarimi, sonu boyle guzel bitsin de ben maceraya raziyim:)