30 Kasım 2006

Lahmacun


Bugune kadar hamurunu kendim yogurarak lahmacun yapmayi denedim ama istedigim gibi olmadi. Ben de nihayet bircok blogda gordugum sekilde, tortilla kullanmaya karar verdim. Bunca zaman bosuna ugrasmisim hamur yogurup da yapacagim diye, boylesi gercekten cok pratik, tadi da gayet guzel oluyor.

Malzemeler:
200 g kiyma
1 adet kuru sogan
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 Corba kasigi domates salcasi
1/2 Tatli kasigi aci biber salcasi
1 Tatli kasigi nar eksisi
1 Cay kasigi kimyon
Karabiber, kirmizi pul biber
Tuz

8 adet tortilla

Kuru sogani, biberi ve domatesi robotta kiyin. Tum malzemeleri karistirip elde ettiginiz harci tortillalarin uzerine incecik yayin. 190 derece firinda sadece ustunu pisirin.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Aysenur cum dun aksam bende lahmacun yaptim tortilladan.Ben burada bulunabilen pismemis tortillalari kullaniyorum.bencede cok buyuk kolaylik tortilla.Tadi da nefis.ellerine saglik...

Adsız dedi ki...

hayır hayır gecenin bu vaktinde hiç görmemeliydim bu lahmacunu.üstüne üstlük bir de tarifi de okudum evde tortilla varken şimdi yapsam bir türlüüü yapmasam bir türlü.çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.

seda
tarifname.blogspot.com

Ayşenur dedi ki...

Umran,
Ben pismemis tortillaya rastlamadim burada hic. Pismisini de ilk basta gozum tutmamisti ama lahmacun icin cok pratik oluyor:)
Seda,
Bu zaten cok cabuk hazirlanan bir lahmacun tarifi. 10 dakikada hazir olur. Evde tortilla da varsa hic durma bence, kos mutfaga:) Ben lahmacuna dayanamam, cok severim de;)

Adsız dedi ki...

Ayşenur bende artık böyle pratik olanını yapıyorum lahmacunun.Neydi eskiden annem yapardı içini fırına götürülürdü sonra alınmaya gidilirdi falan başlıbaşına bir tören :) tadı nefis oluyordu gerçi inkar edemem :)

Şimdilerde hazır yufkadan yapıyorum ve çocuklar bayılıyor :)

Ellerine sağlık...

Ayşenur dedi ki...

Serinmavi,
Turkiye'deyken biz de evde icini hazirlayip firina gonderiyorduk. Firindan gelene kadar sabirsizlikla beklerdim:) Hala da o lahmacunu ozluyorum, ama tortillayla yapilani da gercegini aratmiyor hani. Hazir yufkayla nasil oldugunu merak ettim. Citir citir oluyordur. Nasil yapiyorsun?

Adsız dedi ki...

Ayşenurcum,iki kat yufkayı seriyorsun tezgaha,aralarına hiçbirşey sürmüyorsun.İstediğin boyda yuvarlak olarak kesiyorsun(ben çelik tencere kapağı ile kesiyorum)Üzerine klasik olarak evde hazırlanmış lahmacun için yayarak sıcak fırında 10dk. kadar pişiriyorsun.Bende blogculardan Gönül'den öğrenmiştim ve o zamandan beri hazır lahmacun almadık diyebilirim :)

Resimleri için:
http://serinmavi.blogcu.com/533965/
buradan bakabilirsin.

Selam ve sevgiler...

Ayşenur dedi ki...

Serinmavi,
Turkiye'ye donup de yufka buldugum zaman bir de boyle deneyecegim lahmacunu. Tarifin icin tesekurler.

gencnur dedi ki...

Selam Aysenur.. cok tesekkur ederim for sharing this lezet recipe.. :)