7 Kasım 2006

Bahçıvan Kebabı


Annemin bahcivan kebabini Umran'da (orman kebabi adiyla) gorunce hatirladim ve ben de yaptim. Dondurulmus bezelye ve havuca kup kup dograyip hasladigim patatesleri ve haslanmis kusbasi etleri ilave edip bir guzel harmanladiktan sonra guvece alip (annem tencerede pisirirdi) sulandirilmis salca ve kekik ilave edip kisik ateste pisirdim. Tarifi detaylariyla Umran'in sayfasinda bulabilirsiniz.

9 yorum:

Defne dedi ki...

Aysenur, fotograf her zamanki gibi cok etkileyici ve renkler oyle cezbediyor ki. Guvecte pisirmen ise ayri bir lezzet katmistir. Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Merhaba Ayşenur bahçıvan kebabını bende oktay ustanın proğramından alıp daha önce denemiştim ve sık yaptığım lezzetler arasındadır.eline sağlık resim o kadar canlı ve güzelki insanın iştahını arttırıyor yeni tariflerde görüşmek dileğiyle sevgiler.Özlem Özge

umran dedi ki...

Aysenurcum,bugun su senin bugday corbandan yapayim diye sayfani acmistim. Tarifini almak icin,baktim yine mukemmel resimli kebap.Kalp kalbe karsi derler ya oyle oldu iste.sevgilerin en guzeli seninle olsun canim.

Ayşenur dedi ki...

Defne,
Fotografi begenmene sevindim. Guvecte pisirmek gercekten lezzet katiyor. Ama celik tencerede de pisse guzel oluyor.
Özlem Özge,
Tesekkurler guzel yorumun icin.
Umran,
Corbayi begenmissindir umarim. Bence de kalp kalbe karsi:)
Sevgiler.

umran dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
umran dedi ki...

aysenur cum corbani bugun pisiriyorum hala ocakta bakalim nasil olacak..sevgiler.

Ayşenur dedi ki...

Umran,
Umarim corbayi begenmissindir. Afiyet olsun:)

umran dedi ki...

corba nefis oldu.inan cok begendim.tarif icin tesekkurler.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bu aksam da orman kebabini denedim. Ama patates ve havuclari kizartarak ve tum malzemeleri son asamada cam bir tepsiye koyup firinda pisirerek. O kadar lezzetli oldu ki. Tarif icin hem size hem de Umran Hanim'a cok tesekkurler...