27 Ekim 2006

Bugday Corbasi


Cok sevdigim nefis bir corbadir bugday corbasi. Degisik isimleri var aslinda; dovme, yarma ya da keskek corbasi da deniyor. Bu corbayi her zaman goz karari yaptigim icin malzemelerin miktarini tahmini olarak yaziyorum:

1 Su bardagi dovme (bugday)
1 Tavuk gogus veya but
3-4 Su bardagi su
2 Su bardagi yogurt
1 yumurta
50 g tereyagi
kirmizi pul biber
nane
tuz

Bugday yikanip haslanir.
Tavuk 4 su bardagi suyla haslanir. Etleri didiklenir. (Tavugu haslarken defne yapragi, kekik, adacayi, tane karabiber ve tuz ilave ediyorum, tavuk suyunu corbaya koyarken suzuyorum.)
Pisen bugday, tavuk suyu ve tavuk etleri bir tencereye alinir.
Ayri bir tencerede yogurtla yumurta cirpilir ve ocakta surekli karistirarak isitilir. Karistirarak corbaya ilave edilir ve kaynamaya baslayinca atesten alinir. Gerekiyorsa tuz ilave edilir.
Tavada kizdirilan tereyagina kirmizi pul biber ve nane eklenip corbanin uzerine dokulur.

7 yorum:

hayat dedi ki...

Ellerinze sağlık ayşenur hanım çorba çok hoş görünüyor havaların soğumaya başladığı bu günlerde içimizi ısıtacak.Sevgilerle

Adsız dedi ki...

Nefis gorunuyor, ellerinize saglik. Sevgiler.

isil dedi ki...

Ellerinize saglik, harika gorunuyor. Hem lezzetli hem de besleyici bir corba. Kis aylarinda insan degisik corbalar denemek istiyor. Mutlaka deneyecegim.
Sevgiler,
Isil

umran dedi ki...

Nefiss gorunuyor aysenur deneyecegim ins.sevgilerimle

umran dedi ki...

Aysenurcum ben acemi bir blogcu olarak resimlerin uzerine nasil adini yazdigini soracaktim .yardimci olursan sevinirim.

Ayşenur dedi ki...

umran,
Yazilari resmin uzerine photoshop programinda yaziyorum.

Defne dedi ki...

Babaannem yapardı benzer şekilde, soğuk kış günlerinde nasıl da ısıtır insanın içini iyi bilirim. Nefis görünüyor, ellerine sağlık.

Malezya fotoğraflarına baktım, çok keyifli bir tur oldu benim için.

Sevgiler.